Apple Music ו־Spotify הם ללא ספק בין שירותי הזרמת המוזיקה הגדולים בעולם, הן מבחינת כמות המשתמשים והן מבחינת ספריית השירים. ההתלבטות ברורה, אז במי כדאי לי לבחור?
Spotify | Apple Music | |
מחיר | 19.90 ש"ח לחודש | 19.90 ש"ח לחודש |
תכנית משפחתית | 29.90 ש"ח לחודש | 29.90 ש"ח לחודש |
מסלול חינמי | כן. כולל פרסומות. | לא. |
זמן ניסיון חינמי | שלושה חודשים | שלושה חודשים |
איכות הזרמת המוזיקה | 320kbps Ogg Vorbis | 256kbps AAC |
ספריית המוזיקה | 50 מיליון שירים | 50 מיליון שירים |
תוכן עניינים
מחיר וחבילות המנויים:
שני השירותים מציעים שלושה חודשי ניסיון חינמי בשרתי הפרימיום שלהן. משמע, הצטרפו, תקבלו 3 חודשים להתרשם מהשירות בחינם. שרתי הפרימיום מגיעים עם כל השירים הקיימים בספרייה. בנוסף לכך, שניהם מאפשרים לשמוע שירים ללא גישה לאינטרנט ויכולת דילוג שאינה מוגבלת, במידה ואתם מעוניינים לדלג על שיר כלשהו.
מעוניינים במה שמציע המסלול המשפחתי בשני השירותים? בשתי הפלטפורמות תוכלו למצוא במחיר זהה את המסלול המשפחתי – 29.90 לחודש. למעשה, התוכנית כוללת את אותן ההטבות שיש למשתמשי תוכנית הפרימיום, עם מגבלה של שישה אנשים. במסלול הנ"ל, קיימת גם אפשרות להאזין לאותם השירים בו-זמנית.
Spotify הוא אחד משני שירותי הזרמת מוזיקה, המציעים מסלול חינמי שבו כלולות פרסומות. כלומר, אם אינכם רוצים לקנות מנוי פרימיום, עדיין תוכלו לשמוע דרכו מוזיקה. עם זאת, הבעיה היא שלא מעט מן האלבומים זמינים לשמיעה רק במצב מעורבב (Shuffle Mode) שמאפשר שמיעת שירים באופן אקראי. יתר על כן, כמות הדילוגים מוגבלת ל־6 דילוגים בשעה.
מצד שני, אף על פי חסרונות המנוי החינמי, Spotify מציעה בכלל אפשרות זו, ו־Apple Music פשוט לא. כך שבמקרה שאינכם מעוניינים ברכישת מנוי, Spotify תהיה ללא ספק בחירה טובה.
איכות הזרמת המוזיקה:
Spotify משתמשים בפורמט ה־Ogg Vorbis. בנייד, תוכלו לבחור בקצב הזרמת הנתונים המתאים עבורכם. (מקסימום של 320kbps). במידה ואתם חוששים משימוש רב מדי בנתונים, האפשרות הזו בהחלט שימושית.
במידה ותשתמשו בגרסה השולחנית של Spotify או דרך גרסת Chromecast, איכות הזרמת המוזיקה תעמוד על 128kbps אצל המשתמשים החינמיים, ועל 320kbps אצל משתמשי הפרימיום.
לעומת Spotify, איכות הזרמת המוזיקה של Apple Music נמוכה יותר ועומדת על 256kbps.
לסיכום העניין, בהבדלים הללו קשה מאוד להבחין, אם בכלל. סביר להניח שפרמטר זה יהיה בולט יותר בקרב אנשים המתעסקים בסאונד ויורדים ל־"דקויות". לשאר הקהל, לא צפוי להישמע הבדל של ממש בין איכויות ההזרמה.
ספרייה ובחירת שירים:
לשני השירותים ספריות באותו סדר גודל, כ־50 מיליון שירים. עם רכישת המנוי ל־Apple Music, תקבלו גישה גם אל iTunes Match שיאפשר לכם להאזין לספריית השירים האישית שלכם דרך כל המכשירים שברשותכם.
במידה ו־iTunes Match מעניין אתכם, דעו לכם שהוא זמין להורדה, ללא צורך במנוי ב־Apple Music, בתמורה לתשלום של $25 לשנה.
מצד שני, Spotify מציעה גם היא אפשרות להאזין לשלל שירים במכשירים שונים. אולם, השירים אצלם לא יישמרו בענן, בניגוד לחלופה אצל אפל.
עיצוב ונוחות:
Apple Music מגיע עם רקע לבן ונקי, בעוד Spotify מגיע עם רקע שחור, לחובבי ה־Dark Mode. לשתיהן אין בעיה ניכרת בנוחות, וניתן לנווט בהן בקלות ובחופשיות.
ב־Spotify, בהתאם לשיר, יוצגו אנימציות וסרטונים קצרים בזמן ההאזנה לשיר. בנוסף, קיימת אפשרות להציג את מילות השיר בשתי האפליקציות. שווה לשים לב שב־Apple Music, אם תרצו להאזין לשיר ששכחתם את שמו, ניתן לחפש חלק ממילות השיר, וכך המערכת תוכל לחפש עבורכם את השיר.
זמינות השירותים בפלטפורמות השונות:
Apple Music ו־Spotify זמינות באנדרואיד, IOS, Mac ו־Windows. לא רוצים להוריד את השירות? קיימת גרסת אונליין של שני השירותים.
מה לגבי שימוש ב־Bluetooth? בשני השירותים תוכלו להאזין למוזיקה עם Bluetooth.
Spotify מאפשר האזנה למוזיקה דרך Google Home, Alexa, Amazon Echo, Sony Playstation 4, Xbox One וכו'…
Apple Music מאפשר האזנה למוזיקה דרך AirPlay (גם ספוטיפיי), ובכל שאר מכשירי Apple וגם Amazon (חוץ מ־Sonos).
לספוטיפיי מגוון רחב יותר של מכשירים בהם תוכלו להאזין למוזיקה עם השירות.
בפרמטר הזה, ל־Spotify יתרון גדול על Apple Music.
לאלו מכם שרוצים לראות את רשימת המכשירים המלאה, בהם ספוטיפיי תומך, הקישור כאן (לחיץ).
כלים למציאת מוזיקה:
אחד מהפיצ'רים החשובים ביותר שניתן למצוא באפליקציות כאלו: ההמלצות לשירים חדשים, בהתבסס על העדפותיכם. לשני השירותים יש את הפיצ'ר הנ"ל.
ספוטיפיי מספקת רשימות האזנה, הכוללות שירים חדשים שהותאמו עבורכם באופן אישי, כגון: Discover Weekly ו־Release Radar. בכל שבוע, מתווספים לרשימות האלו שירים חדשים. אצל Apple Music קיימים פלייליסטים דומים.
בשני השירותים, כאשר תירשמו לראשונה, תישאלו לגבי הז'אנרים והזמרים האהובים עליכם. בהתחלה, המערכת תתבסס על התשובות הראשוניות שלכם, ובמשך הזמן, עם גדילת כמות השירים שהאזנתם להם, המערכת תבין יותר איזה סגנון שירים אתם אוהבים יותר, ואיזה פחות. כלומר, המערכות יוכלו לספק המלצות ופלייליסטים טובים ומתאימים יותר עבורכם.
יתר על כן, לשני השירותים יש תחנות רדיו מובנות שמשדרות יצירות מאמנים וז'אנרים אהודים. ל־Apple Music תחנת רדיו נפרדת בשם Beats1 Radio, המנוהלת על ידי DJ שפועל בשידור חי – כמו בתחנות רדיו אחרות ומוכרות.
שיתוף בין עמיתים:
בשתי הפלטפורמות תוכלו למצוא את הפרופילים של העמיתים שלכם, ולראות את היסטוריית ההאזנה שלהם. בספוטיפיי, תוכלו לגלות למה עמיתכם מאזינים, בזמן אמת (אך רק אם הם יבחרו להציג פרטים אלו בפומבי). שני השירותים מאפשרים לשתף פלייליסטים ושירים עם עמיתים. אולם, ב־Apple Music מציאת העמיתים נוחה יותר מבספוטיפיי. ברור שלא מדובר בהבדל משמעותי, אך לאלו שאוהבים לשתף עם עמיתים, זה עלול להיות חשוב יותר.
בשני השירותים תוכלו לעקוב אחר הזמרים האהובים עליכם. כך, תוכלו להתעדכן בפוסטים ובשירים החדשים שלהם. הרבה זמרים מפורסמים פעילים יותר ב־Apple Music לעומת Spotify.
אז, באיזה שירות כדאי לי לבחור?
אם אתם מחפשים פלטפורמה חינמית, Spotify עדיפה לכם בוודאות. מוכנים לשלם? ובכן, ישנם כמה וכמה יתרונות וחסרונות לכל שירות.
מבחינת איכות הזרמת המוזיקה, לספוטיפיי איכות הזרמה גבוהה משל Apple Music, אך לא בפער גדול במיוחד, העלול לגרום לחיסרון גדול למשתמשי Apple Music. מצד שני, אם נושא איכות הסאונד רגיש אצלכם במיוחד, Spotify תתאים לכם יותר.
העיצוב ונוחות הניווט באפליקציות דומים, הניווט קל ביותר והעיצוב נעים לעין. אולם, אצל Apple Music, ישנה אפשרות נוחה למציאת שירים, במקרה ושכחתם מהו שמם. האפשרות הזו עלולה להיות שימושית מאוד ללא מעט אנשים.
לשתי הפלטפורמות מגוון נכבד של מכשירים התומכים בהן, בעוד שלספוטיפיי יש כמות גדולה יותר אשר גם מציעה תמיכה בקונסולות משחק. Apple Music נתמכת בעיקר במכשירי Apple בנוסף למכשירים בודדים.
בשני השירותים קיימת מערכת המלצות מצוינת, המסוגלת להבין את העדפותיכם ביתר-קלות. לדעתינו, המערכת המדויקת והטובה מבין השתיים, היא של Spotify.
במידה וחשוב לכם להיות מעודכנים בכמה שיותר העלאות מהזמרים האהובים עליכם, רוב הזמרים המפורסמים נוטים לפרסם עדכונים ועוד, לעיתים קרובות יותר, דרך Apple Music, ופחות דרך Spotify.
לשני השירותים ספרייה דומה, הכוללת 50 מיליון שירים. בנוסף, שני השירותים גובים את אותו המחיר (במידה ותבחרו להשתדרג לפרימיום).
לסיכום, אם אתם מחפשים מערכת מדויקת היכולה להבין את טעמכם בקלות, שירות הנתמך בכמות גדולה של מכשירים, ההמלצה היא ללא ספק Spotify.
Apple Music פלטפורמה מצוינת גם היא, אך לפי דעתינו, ספוטיפיי עושה עבודה טובה יותר בפרמטרים החשובים.
אולם, כמו תמיד, בחירתכם צריכה להתחשב בכם ובטעמכם האישי.
שתי הפלטפורמות האלו לא מעניינות אתכם יותר מדי? אל דאגה, לא חסרים בעולם שירותים אחרים להזרמת מוזיקה.