סלולר

סקירה: LG G8S ThinQ

לאחר השקות רבות של מכשירי דגל של יצרניות שונות, LG מציגה את מכשיר הדגל שלה, ה- G8 ThinQ. אך האם ההמתנה הייתה שווה?

LG הייתה עד לפני שנים מועטות יצרנית מוערכת מאוד בשוק הסלולרים. אך מאז ה-G5, החלה מהפכה בשיווק הטלפונים בארץ. התחילו לייבא לכאן סמארטפונים של חברות סיניות שונות כמו 'וואי', ו-'שיאומי' אשר הציעו לצרכנים ביצועים מתקדמים ומחירים זולים, מה שגרם לחברה ידועה כמו LG להתקשות בלמצוא את מקומה בתור אחת מן החברות המבוקשות בשוק הסמארטפונים בישראל.

ועכשיו, כמעט אחרי שכל יצרניות הסמארטפונים השיקו כבר את מכשירי הדגל שלהם, LG מציגה את מכשיר הדגל שלה, ה- G8S ThinQ. האם זה מה שיעזור לחברה להחזיר את מעמדה?


תחילה, נעבור על מפרט המכשיר.

תוכן עניינים

מפרט

פרמטרLG G8S ThinQ
מצבהושק ביולי – 2019
חומרהערכת שבבים:
Qualcomm Snapdragon 855
מעבד:
8 ליבות Kyro 485 בתדר מירבי של 2.84Ghz
זיכרון עבודה:
6GB
תצוגהסוג:
AMOLED
גודל המכשיר:
6.1 אינץ'
רזולוציה:
2248×1080, 401ppi
שכבת הגנה:
Corning Gorilla Glass 5
מצלמהמצלמות קדמיות:
12+13+12 מגה פיקסל + וידאו ב-4K 60 fps
מצלמה קדמית:
8 מגה פיקסל + וידאו 1080p
תכונות מיוחדות:
מייצב תמונה, זום אופטי 2x, מפתח צמצם f/1.8 עם זווית רחבה של 137 מעלות.
מערכת הפעלהAndroid 9.0 Pie
אחסון6GB/128GB ועד ל- 2TB בכרטיס SD
סוללה3550mAh/3450mAh
משקל + גודל
  • מ“מx7.99 מ“מx76.6מ“מ155.3

  • 180 גרם (כולל סוללה)

עד כה מדובר בנתונים מרשימים שרוב חברות הסלולר מציעות כיום, אך איך תהיה חווית השימוש?

עיצוב

אחד מהדברים שתשימו לב אליהם לראשונה הוא החריץ של המכשיר, ולא רק שיש שם אחד (בהשוואה למכשירי הדגל כיום), הוא גדול יותר מהממוצע. הוא מכיל את הרמקול לשיחות, חיישן תאורה וקרבה, המצלמה הקדמית וחיישן Z Camera המשמש לזיהוי פנים ומיפוי עומק , כך שהוא לא נועד רק ליופי. למרות שהיצרניות כבר מצאו פתרון לבעית המגרעת, ל -G8S thinQ יחס מסך לגוף העומד על 82%. בנוסף, צדדיו צרים למדי.

לטלפון מערך צילום הבולט מגופו, זה עשוי להעניק לו מראה אלגנטי, אולם, עלול להיות מסוכן בהתחשב בכך שהזכוכית המגנה על העדשות מסוגלת להישרט במקרה שלא משתמשים בכיסוי לטלפון (כיסוי לטלפון מגיע בערכה). מתחת למערך הצילום ניתן למצוא את חיישן טביעת האצבע. כמו ברוב המכשירים המציעים את החיישן במיקום זה, הוא נוח מאוד לשימוש.

בדופן הימנית של המכשיר נמצא כפתור ההפעלה ומתחתיו מגירת ה-SIM וכרטיס ה-microSD. בדופן השמאלית כפתור עוצמת השמע. בתחתית המכשיר נמצאים רמקולים אשר מספקים איכות שמע מצוינת, שקע אוזניות ואזור טעינה עם חיבור של USB-C.

מבחינה מוחשית, יש להגיד שהמכשיר די רחב, מה שאומר שלוקח זמן להתרגל לאחוז אותו, אך בהתחשב בגודל הסלולרים כיום – גודלו של המכשיר סטנדרטי (6.21 אינץ').

לגבי תצוגת המסך – מדובר במסך מסוג GOLED עם רזולוציה העומדת על 2248×1080 וצפיפות פיקסלים של 401ppi, והוא גם מציע חדות גבוהה ובהירות איכותית ומצוינת לשימוש תחת אור שמש.

קרדיט ל-notebookcheck על התמונה.

מערך המצלמות

LG ציידה את ה-G8S ThinQ בשלוש מצלמות אחוריות, עם חיישן ראשי של 12 מגה פיקסל אשר מלווה במייצב אופטי, עדשת זווית רחבה של 137 מעלות עם 13 מגה פיקסל ועדשת טלפוטו עם חיישן של 12 מגה פיקסל וזום אופטי 2x.

ממשק הצילום כולל, כנהוג כיום, יכולות בינה מלאכותיות אשר מזהות את הסצנות המצולמות ובוחרות את אופן הצילום המיטבי עבורן. זה לעתים עלול להגזים ולהפיק תמונות ללא מראה טבעי. לדעתנו, רצוי להשאיר את מצב הצילום הרגיל.

מבחינת צילום באור יום, המצלמה מפיקה תמונות משביעות רצון עם חדות המציגה שימור פרטים עדינים נעימים לעין. עם זאת, בתאורה חשוכה יותר, זה כבר סיפור שונה – התמונות אינן יוצאות אחידות אך המצלמה עדיין מפיקה צילומי לילה מספקים בסצינות חוץ. אולם המצב טיפה שונה כאשר מצלמים באיזורים סגורים – כתוצאה מכך, מתקבלות תוצאות לא איכותיות ותמונות מטושטשות למדי.

קרדיט ל-finder על התמונה.

ה-Z Camera

כשמדובר על ה-LG G8S ThinQ, תכונתו הבולטת ביותר הינה מצלמת הסלפי. היא צוידה בחיישן של 8 מגה פיקסל עם יכולת צילום מעולה אשר מפיקה תוצאות עם פרטים רבים, אך זה לא הכל – המצלמה גם מציעה חיישן מיפוי עומק, מה שאומר שתוכלו לצבוע את הרקע סביב מושא הצילום שלכם ואף תוכלו לגזור אותו ולהדביקו על סצינה אחרת. בנוסף, למצלמה מצב 'תאורת סטודיו' אשר מאפשר לבחור את כיוון התאורה על הפנים.
כמו כן, המצלמה מציעה תמיכה במחוות תנועה שניתן לבצע מול החיישן בכדי להפעיל אפליקציות מסוימות, להשתיק כל מיני התראות, וגם לשלוט בעוצמת השמע. תכונה זו עשויה להיות שימושית במקרה ולא יכולים או רוצים לגעת במסך, אך היא צורכת לא מעט זמן להתקנה – בהפעלת היכולת בפעם הראשונה, ידרש מכם לזהות את כף היד מול המכשיר, ובזאת עלול לגזול לא מעט זמן.

ממשק

המכשיר מצויד בערכת השבבים Snapdragon 855 אשר פועלת במהירות שעון מירבית עם 2.84 הרץ לצד זיכרון עבודה העומד על 6GB. מדובר על חומרה מצוינת ועמידה למדי, ולכן מדובר במכשיר עם ביצועים מצוינים אשר מתאפיינים בכושר עמיד מאוד תחת פעולות תובעניות או תחת משחקים כבדים.

מערכת ההפעלה שלו היא Android 9.0 Pie, אשר מגיעה עם שלל אפשרויות כמו לבחור האם להציג את מסך הבית עם מגירת יישומים או לא והתאמה אישית של חלק מהכפתורים אשר מאפשרים אף להפעיל את המצלמה בלחיצה כפולה על כפתור הכיבוי.

מצד שני, למרות כי המערכת מבוססת על הגרסה העדכנית ביותר של אנדראויד, עדיין ניתן להבחין כי נעדרות כמה אפשרויות.

סוללה

ה-G8S thinQ עם סוללה בקיבולת העומדת על 3550mAh, עשוי להחזיק מעמד יום שלם בשימוש ממוצע הכולל גלישה ברשת, הודעות וכדומה. לעומת זאת, כשמדובר על שימוש מוגבר, ככל הנראה תמצאו את עצמכם מחברים את המכשיר למטען עוד בשעות הערב המוקדמות.

מדובר בזמן סוללה מתחת לממוצע, אך משום ש-LG בחרה לא להשתמש בניהול סוללה אגרסיבי, בניגוד ליצרניות האחרות, זה עשוי להוביל לאי קבלת התראות וכו'.

לסיכום

LG מציעה לצרכנים מכשיר עם מסך מצוין, מצלמה עם אפשרויות רבות וגימיקים מגניבים, אך כמו לכל מכשיר – תמיד יש כמה חסרונות.

עם זאת, המכשיר נמכר במחיר טוב למדי של 2,750 שקלים, מה שמעניק לצרכנים בחירה נוחה בהתחשב במחירים של מכשירי הדגל כיום. אף על פי שלא יצא לטלפון להתבלט יותר מדי בעקבות ההשקה המאוחרת שלו, הוא אכן מכשיר אשר נבנה לאור הזרקורים ואף עשוי להוות תחרות בכמה פרמטרים ליצרניות האחרות.

 

שחף לוי (Seagull)

שמי הוא שחף לוי. אני מתעניינת בתחום המחשבים ואוהבת לצפות באנימה. מתחילה בעריכת וידאו ואוהבת לישון.

כתבות דומות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker