כתבות ממומנות

5 טיפים לפתרון בעיות תקשורת אצל ילדים מתבגרים

גיל ההתבגרות עשוי להיות מורכב להורים ולמתבגרים. זוהי תקופה בחיים שבה ילדים מתבגרים חווים חוויות חדשות ומלהיבות, אבל גם מתנסים בחציית גבולות ועשויים לפתח התקפי זעם. מסיבה זו, תקשורת הולמת בין הורים לילדים חיונית להתמודדות עם תקופה מאתגרת זו, שמאופיינת בתהליכי גדילה והתבגרות, כולל צמיחה פיזית, חברתית, רגשית וקוגניטיבית. מצד אחד, ילדים מתבגרים תובעים את עצמאותם וההורים נדרשים לספק להם מידה מבוקרת של עצמאות ואחריות אישית, אבל מצד שני חשוב לא להניח לילדים להאמין שהם מרכז היקום. עם כמה טיפים חשובים, הורים יכולים להתמודד עם בעיות תקשורת אצל ילדים , ולהפוך את גיל ההתבגרות לתקופה חיובית שמאופיינת בהתנהגות אחראית וכבוד הדדי.

תוכן עניינים

1. הקשבה מובילה לפתרון בעיות תקשורת אצל ילדים

ילדים נוטים יותר להיות פתוחים עם הוריהם אם הם לא מרגישים לחץ לשתף מידע, וחשוב לזכור שגם הערה סתמית על משהו שקרה במהלך היום היא הדרך שלהם להגיע אליכם, וסביר להניח שתשמעו יותר אם תישארו פתוחים ומתעניינים – אבל לא דוחפים להשגת המידע.

2. שיקוף הרגשות

במקרים רבים, הורים נוטים לנסות לפתור את הבעיות של הילדים שלהם, או להמעיט בחשיבות האכזבות שלהם. אבל להגיד משהו כמו "היא בכל מקרה לא התאימה לך", אחרי אכזבה רומנטית, היא אמירה שעשויה לשדר זלזול. לכן חשוב להבין איך לדבר עם ילד מתבגר, ולהראות לו שאתם מבינים אותו ומזדהים איתו באמצעות שיקוף ההערה בחזרה: "וואו, זה נשמע קשה".

3. הפגנת אמון

בני נוער רוצים שהוריהם ומוריהם ייקחו אותם ברצינות, לכן מומלץ להראות להם שאתם סומכים עליהם. כך, למשל, כשאתם מבקשים מהם טובה, אתם מראים להם שאתם סומכים עליהם, ואתם משדרים להם את המסר שאתם מאמינים שהם יכולים להתמודד עם המשימה שביקשתם מהם לבצע. כשאתם משדרים לילדיכם את המסר לפיו אתם מאמינים בהם, אתם משיגים תוצאה של הגברת הביטחון העצמי שלהם ואמונתם העצמית שהם יכולים להתמודד עם כל מצב, ובמיוחד הם לומדים להתמודד היטב עם בעיות חברתיות בגיל ההתבגרות.

4. הימנעות מחינוך נוקשה

הורים יכולים וצריכים לקבוע את הכללים, אבל חשוב גם להיות מוכנים להסביר אותם. בעוד שחציית הגבולות היא טבעית עבור בני נוער, כשהם מקבלים מהוריהם הסברים הגיוניים לכללים שהם מציבים, יש יותר סיכויים לקבל את שיתוף הפעולה שלהם.

5. חיזוק הישגים באמצעות שבחים

הורים נוטים לשבח ילדים יותר כשהם צעירים יותר, אבל מתבגרים זקוקים לא פחות לחיזוק ההערכה העצמית. חלק מהמאפיינים של בעיות תקשורת בגיל ההתבגרות הם כשמתבגרים מתנהגים כאילו הם מגניבים מכדי שאכפת להם ממה שההורים שלהם חושבים, אבל האמת היא שהם עדיין רוצים את אישורם. כן מומלץ לעודד אותם בכל הזדמנות באמצעות שבחים על התנהגות טובה או הישגים, מה שיגביר את המוטיבציה שלהם להתנהגות טובה.

קרדיט לתמונות PIXABAY

תגיות

כתבות דומות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker